Yaz Tatilinde Nasıl ve Nereden Para Kazanılır?

15-06-2022 14:33
Yaz Tatilinde Nasıl ve Nereden Para Kazanılır?

Yaz Tatilinde Nasıl ve Nereden Para Kazanılır?

Geçmiş yıllarla kıyaslandığında yaz tatilinde para kazanmak için artık çevremizde daha fazla ve daha çeşitli yollar bulunuyor. Bu yollardan bazıları fiziksel olsa da büyük bir kısmı online olarak gerçekleştiriliyor. Para kazanacağımız alanı seçerken bu alanın ilgi alanlarımıza hitap etmesi ve bu işi yaparken eğlenebiliyor olmamız işin sürdürülebilirliği açısından oldukça önemli. Para kazanmak için yaptığımız işi düzenli bir şekilde elimizden gelen en yüksek verimle gerçekleştirebilmemizin önemli olduğu unutulmaması gereken en önemli noktalardan biri. Peki nedir bu para kazanmanın yolları? Blog yazımızda en çok tercih edilen ve güvenilir para kazanma yollarını anlattık.

1.  El Yapımı Ürünlerle E-ticaret

Son zamanlarda el emeği ürünlere olan ilgi oldukça arttı. Bunun sonucunda insanlar hobilerini bir iş alanına çevirmeye karar verdiler. Yapılan işler arasında mum yapımı, doğum günü, nikah gibi organizasyonlara süs eşyaları yapımı, elde ya da küçük makinenizde dikilen çanta, toka gibi ürünler bulunuyor. Ürettiğiniz ürünleri Shopier gibi kargo sistemi kurulu siteler yardımıyla kolaylıkla müşterilere ulaştırabilirsiniz. İşinizi daha da ilerletmek isterseniz ürünlerinizi yurt dışına satmak ve Dolar/Euro üzerinden para kazanmak için Etsy, eBay gibi platformlar üzerinden de satışa çıkarabilirsiniz.

2.  Bionluk’ta Freelancer Olmak

Bionluk insanların uzman olduğu konularda müşterilere belirli bir ücret karşılığında yardımcı olduğu bir uygulamadır. Bionluk’ta freelancer olmak için siteye kayıt olup hangi alanlarda iyi olduğunuzu belirtmeniz yeterlidir. Müşteriler sisteme girerler ve ihtiyaçları olduğu konuyu aratırlar. Bu arama sonuçları da sizin yetkinliklerinizle eşleşirse size teklif gelir. Müşterinin istediği projeyi sizin de kabul etmenizden sonra çalışmalara başlayabilir ve işiniz bittiğinde talep ettiğiniz ücreti alabilirsiniz.

3.  İçerik Üretmek

Son yılların büyük bir ivme yakalayarak son derece popülerleşen para kazanma alanı içerik üretmek. Konu, mekan fark etmeksizin istediğiniz her alanda içerik üretebileceğiniz birçok platform bulunmaktadır. Bu platformların başında ise YouTube geliyor. İster profesyonel aletleriniz olsun ister olmasın, önemli olan izleyicilerinize neyi nasıl sunduğunuz. Bir diğer alan ise Podcast’ler yayınlamak. Konuşma gücünüze inanıyor ama çekim ve birleştirme konusunda sıkıntılarınız olduğunu düşünüyorsanız bu uygulama tam size göre. Bir diğer para kazanma yolu da Twitch’te yayın yapmak. Bir yayın hesabı oluşturarak canlı olarak sizi izlemek ve dinlemek isteyenlerle buluşabilirsiniz. Bahsedilen yolların en büyük gelir kaynağı reklam almaktır. Ne kadar seveniniz varsa o kadar para kazanabilirsiniz.

4.  Udemy’de Ders Vermek

Çok iyi olduğunuzu düşündüğünüz konular varsa ve anlatma becerinizin gelişmiş olduğunu düşünüyorsanız hemen Udemy hesabı oluşturarak eğitim verebilirsiniz. Eğitimlerini oluşturduktan sonra sisteme yüklemelisiniz. Belirli bir konuda eğitim ihtiyacı olan kişiler ya da eğitimli olduğu konuda kendini daha da geliştirmek isteyen kişiler sizin derslerinizi sizin belirlediğiniz bir ücret karşılığında satın alırlar.

5.  Dropshipping ile Ticaret Yapmak

Dropshipping, stoksuz e-ticaret anlamına gelmektedir. Son yıllarda pandeminin de etkisi ile e-ticaret pazarı 2020 yılında %165 oranında artış göstermiştir. Bu sayede birçok kişiye de yeni iş sahaları açılmıştır. Dropshipping yapabilmeniz için öncelikle Amazon gibi sanal pazar yerlerinde mağaza açmanız ya da kendi sitenizde ürünlerinizi listelemeniz gerekmektedir. Burada en önemli nokta pazarlama stratejileriniz. Kendinize bu konuda güveniyorsanız ve küçük bir miktar birikiminiz varsa bu iş tam size göre.

6.  Eşyaları Kiralayarak Pasif Gelir Yaratmak

Kullanmadığınız eşyaları ya da sadece birkaç kere kullanmak için almak zorunda kaldığınız eşyalarınızı kiralayabileceğiniz bir platform olduğunu biliyor muydunuz? Varsapp uygulaması ile eşyalarınızı uygun bir fiyattan kiraya koyarak kullanmadığınız o eşyanızdan para kazanabilirsiniz. Kullanıcılar bu sitede ihtiyaçları olan ürünleri ararlar ve sizin ürününüzü kendilerine uygun bulduklarında sistem üzerinden kiralayabilirler. Üstelik ürünününüz eğer sizin kullanmak istediğiniz bir tarihte kiralanırsa ürününüzü kendinizin kullanma hakkı bulunuyor. Eşyalarınızın zarar görmemesi için ve istemeden de olsa zarar gören ürünlerinizin olması taktirinde sistem ürün sahibini ve kiralayanı mağdur etmemek için bir güvenlik sistemi barındırıyor.

Siz de Varsapp ile istediğiniz ürünü kiraya verip yerinizden hiç kalkmadan para kazanabilirsiniz.



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.